BG EN
Свали от:

FAQ

Как да сваля приложението?

Натисни тук или потърси "Hobo" в App Store или Google Play.

Как да платя?

Въведи данните от личната си дебитна или кредитната карта в твоя потребителски профил и зареди виртуалния си портфейл, ползвай наличните средства за разплащане, за да заплащаш всяко пътуване.

Трябва ли да имам разрешително, за да карам скутер?

Не, не ти е нужен никакъв документ или разрешително, за да караш скутер. Просто се наслади на пътуването.

Как да намеря най-близкия Hobo скутер?

Отвори приложението и и ще видиш карта, която ти показва най-близките свободни скутери. Ако не виждаш налични скутери, разшири периметъра на търсене.

Как да отключа скутера?

След като намериш свободен скутер, сканирай бар-кода, за да го отключиш. Ако е прекалено тъмно, може да въведеш 11-цифровия номер, разположен под бар-кода.

Как да включа скутера?

След отключване скутерът издава звуков и светлинен сигнал. За да започнеш пътуване, постави крак върху скутера и се отблъсни веднъж от земя с другия. Внимателно натисни ключа за ускоряване отдясно на кормилото, след като поставиш и двата крака върху скутера. Използвай спирачката вляво на кормилото, за да намалиш скоростта. Пази баланс и карай внимателно.

Къде да паркирам?

Винаги внимавай, когато паркираш да не пречиш на околните. Скутерът трябва да бъде паркиран на определените и обозначени за това места. В противен случай пътуването не може да бъде приключено.

Как да приключа пътуването си?

Просто натисни бутона "Приключи" в мобилното приложение.

Какво ще стане, ако не приключа пътуването си?

Скутерът трябва да бъде заключен в края на пътуването ти. Ако скутерът не бъде заключен, пътуването не се счита за приключено и ще бъдеш таксуван за цялото време. Максималната такса за неприключило пътуване в рамките на деня е 100 лева.

Как се зареждат скутерите на Hobo?

Нашият екип се грижи лично всеки скутер да е зареден и в най-добро състояние за ползване.

Каква максималната дистанция, която мога да измина?

С напълно заредена батерия можеш да изминеш 50 км.

Какви правила трябва да спазвам?

Ограничението на скоростта в София е 25 км/ч. Трябва да се движиш по велоалеите, където е възможно, или на пътното платно, винаги най-вдясно. Забранено е скутерите да се движат по тротоари и пешеходни алеи.

Какво да направя, ако скутерът се повреди?

За всички случаи на повреда, щета или липса на избрания от теб скутер, моля свържи се своевременно с екипа ни през приложението или на следния имейл: problem@hobo.bg.

Какво да направя при инцидент на пътя?

Ако си станал участник в пътно-транспортно произшествие, както и в случай на нараняване, имуществена вреда вследствие на произшествие, или в случай на кражба, трябва да се свържеш незабавно с отдел Пътна полиция и да ни уведомиш за случая на problem@hobo.bg.

Защитени ли са личните ми данни?

Защитата на личните ти данни е основен приоритет за нас. Информацията, която предоставят нашите клиенти е минималното необходимо, за да предоставим качествена и лесно достъпна услуга. Подробна информация можеш да откриеш в раздел „Политика за личните данни“.

За повече информация се свържете с нас на support@hobo.bg или +359 883 396 909.